2013. január 28., hétfő

Magyarország kormányfői

ÉrdekesMagyarország kormányfői (PPS)

2013. január 27., vasárnap

Szerelmes levelek diktátorokhoz

Szerelmes levelek diktátorokhoz
Az imádott Führer

> Az állam abba megy tönkre, hogy hagyja tönkremenni az anyákat.(…) A német asszonyok Öntől várnak szebb jövőt, kedves Hitler úr.

Emmy Hoffmann
Drezda.1932 <


Hitler, a nők bálványa

Hitler, a nők bálványa
Mottó: „A politikában csak a nők támogatását kell
megszerezni, a férfiak jönnek maguktól.

Adolf Hitler


Retro-fotók

ÉrdekesRetro-fotók (PPS)

Szánok a múltból

ÉrdekesSzánok a múltból (PPS)

A tegnap Csillagai

ÉrdekesA tegnap Csillagai (PPS)

2013. január 18., péntek

Elődeink életéből

ÉrdekesElődeink életéből (PPS)

2013. január 9., szerda

Makacs téveszmék uralják a legvéresebb csata emlékét

Érdekeshvg.hu cikke

2013. január 8., kedd

„….Én vagyok a német légierő legfiatalabb századosa….”


A debreceni Hajja és Fiai Könyvkiadó a közel múltban jelentette meg Heinz Knoke1 német vadászpilóta „A Führerért repültem” című nagysikerű naplóját. A nyolc fejezetből és az utószót is tartalmazó remekmű izgalmas történeteket dolgoz fel a pilóta elbeszélése alapján. A könyvet olvasóim figyelmébe ajánlom. Knoke huszonévesen a II. világháború legkiválóbb német vadászpilótái közé tartozott. Már a háború kitörésekor csatlakozott a Luftwafféhoz és egy vadászrepülő-ezred parancsnokaként szerelt le. „A rendkívüli bátorsággal és ügyességgel megáldott vadászpilóta több mint 2000 bevetést teljesített, és 52 ellenséges gépet lőtt le. A háború vége felé szerzett sérüléséig több mint 400 hadműveleti bevetésben vett részt. Érdemei elismeréseként megkapta a Lovagkereszt kitüntetést.” Teljesítményeiért Göring2 birodalmi marsall telefonon gratulált a pilótának, más alkalommal személyes találkozásuk során ismerte el Knoke százados rendíthetetlen bátorságát.
Jómagam - az utolsó előtti - hetedik fejezet bemutatására vállalkoztam. Az események az 1944 évről szólnak, Knoke már sejt valamit a háború végkimenetéről, de nem adta fel…

Háborús napok és hónapok 1945-ben (részletek)


A szerkesztés - a több mint 400 fényképet, háborús személyiségek életrajzi adatait, valamint a legfontosabb fegyvereket és politikai döntéseket is tartalmazó - Anthony Shaw  „A II. világháború napról napra” című nagysikerű könyve felhasználásával mutatja be a háború utolsó évének néhány mozzanatát. A magyar kiadás korábban a Hajja és Fiai Könyvkiadó gondozásában jelent meg.







Minden megváltozott

ÉrdekesMinden megváltozott (PPS)

Ritka fotók

ÉrdekesRitka fotók (PPS)

Száz éve

ÉrdekesSzáz éve (PPS)